2011-06-24 16:05:29• hírek • Kocsis Zoltán

A Bundestag egykori alelnöke Szatmáron

Rangos vendége volt péntek reggel Ilyés Gyulának, Szatmárnémeti polgármesterének: a német szövetségi parlament, a Bundestag egykori alelnöke, Susanne Kastner látogatott el városunkba.

A Német Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője számára nem ismeretlen Románia, hisz ő látja el a német-román parlamenti képviselők bizottságának elnöki tisztségét. A bajor politikus ennek megfelelően viszonylag gyakori vendég Erdély német kisebbségek lakta részein. Ezúttal észak-erdélyi körúton vesz részt, melynek jellege azonban hivatalos.

Amint azt Ilyés Gyula a Szatmár.ro-nak elmondta, a Kastner vezette csoport kérte, hogy lehetőség szerint találkozhassanak Szatmárnémeti polgármesterével, majd együtt megnézték a város nevezetességeit.

A város első embere kihangsúlyozta, hogy a találkozó távolról sem volt hivatalos, „nem arról volt szó, hogy x számú befektetőt hozna Szatmárnémetibe vagy a megyébe", mondta. Ennek ellenére a találkozót fontosnak értékelte Ilyés, aki elmondta, a kötetlen beszélgetésen szóba került többek között a romániai társadalom helyzete, a szociális helyzet mellett például a korrupció és az infrastruktúra fejlesztése is.

„A képviselő asszonyt kiemelten érdekelte az európai uniós pénzek rossz romániai lehívásának aránya mögött álló tényezők", mesélte Ilyés Gyula portálunknak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: